Vegetarische Aubergine rolletjes

picjumbo.com_File0120

Vandaag deelt mijn gastblogger Yvonne van Schoonheidspromotie, een lekker en gezond recept op Amanda Inspriation en ik kan niet wachten om dit te maken ! Lees snel daarom verder voor het recept van Yvonne.


Vegetarische Aubergine rolletjes

Vaak denken mensen dat vegetarisch eten niet lekker is en dat je er niet mee kan variëren. Het tegendeel is waar, je kan er juist heel goed mee combineren! Een vegetariër is over het algemeen creatiever in de keuken. De vegetariër kookt met vergeten groenten, maakt andere dingen van groentes en is creatief met noten in de keuken.

Zelf ben ik al ruim 15 jaar vegetariër en er komt steeds meer op de markt voor vegetariërs. Ook in restaurants is het vegetarische steeds beter en lekkerder. Maar veel restaurants komen niet veel verder dan een salade met geitenkaas. Ben jij vegetariër of wil je zo af en toe eens lekker vegetarisch eten? Wij delen op onze blog (klik hier) regelmatig lekker vega recepten.

Wat heb je allemaal nodig voor de aubergine rolletjes?

  • 1 aubergine (voor ongeveer zes rolletjes)
  • 1 a 2 uitjes
  • Basilicum
  • Tomaatjes
  • 1 zakje mozzarella
  • Italiaanse kruiden

Het is echt super makkelijk om te maken! En natuurlijk ook echt super lekker.

Snijd de aubergine in plakken ( ongeveer 6 a 8 kan je eruit halen) en fruit ondertussen uitjes alvast.
Bak de plakken in een klein beetje olie in een koekenpan en draai ze regelmatig om tot ze mooi bruin zijn.
Snijd ondertussen de tomaatjes, mozzarella en basilicum in stukjes, je kan de tomaatjes en mozzarella even mee bakken in de koekenpan bij de uitjes. Zelf doe ik ze er koud bij. Zodra de aubergine klaar is, haal je deze uit de pan en kruid je het met Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar keuze).

Serveer met quinoa, bulgur, of rijst en natuurlijk met een lekkere salade.

Eet smakelijk alvast!

Kijk voor meer vegetarische gerechten op de site van Schoonheidspromotie !

aubergine rolletjes

With Love, Amanda

You may also like

Geef een reactie